Vitel cu sos de vin |
Ingrediente:
- 4 felii muşchi de vitel
- sare
- piper
- unt
Pentru sos:
- 200 ml vin roşu sec
- 4 linguri vin dulce
- o ceapa mică
- 2 linguri unt
- 1/2 linguriţă bulion
- puţin zahăr pudra
- 200 g ciuperci
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se asezonează si se rumeneşte pe fiecare parte în unt. Apoi, se transferă într-o tavă de cuptor si se lasă 30 de minute.
Pentru sos, în untul în care s-a rumenit carnea se toarnă vinurile, se curăţă bine tigaia, se adaugă ceapa tocată şi ciupercile.
Se lasă 5 minute, se pune bulionul, se lasă 2 minute, se strecoară sosul şi se pune în tigaie. Se adaugă untul, zahărul si ciupercile, sare si piper, se lasă 5 minute, apoi se opreşte focul.
Se serveşte cu sos şi garnitură.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc 1