In acest blog, o sa gasiti,"Reteta culinare de la "Mesteru' ".Intra si vei vedea...1

  • Știri de ultimă oră

    sâmbătă, 3 decembrie 2016

    Tort cu ciocolata si piersici

    Tort cu ciocolata si piersici

    Ingrediente:
    • 5 ouă
    • 150 g făină
    • 175 g zahăr
    • 4 linguri cacao
    • 1 lingură ulei
    • 1 esenţă rom
    • 1/2 linguriţă praf de copt
    • sare
    Pentru umplutură:
    • 4 linguri gem de piersici
    • 5 piersici
    • compot de piersici, pentru însiropat
    Pentru frişcă:
    • 500 ml frişcă lichidă
    • 75 g zahăr pudră
    • 1 pliculeţ de întăritor frişcă
    Pentru glazură:
    • 300 g ciocolată
    • 50 g unt
    Pentru decor:
    • fulgi de ciocolată
    • fulgi de cocos
    • bomboane decor
    Mod de preparare:
    Separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi albuşu­rile cu un praf de sare, până obţii o spumă tare.
    Intr-un alt vas amesteci gălbenuşurile cu zahărul, încorporezi spuma de albuşuri şi omogenizezi ingredientele cu o paletăţ, de jos în sus.
    Amesteci praful de coptf u făinş şi le adaugi, trepjat, în compoziţie. La final, torni în ploaie şi cacaua şi amesteci totuţ cu esenţa de rom. ,
    Ungi cu ulei şi dai cu fă­ină o tavă de copt şi torni compoziţia pen­tru blat.
    Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 40-45 de minute, până trece testul scobitorii. Laşi blatul să se răceas­că, apoi îl tai în trei părţi egale.

    într-un recipient baţi frişca lichidă cu zahărul pudră şi adaugi întăritorul de frişcă. Dai frişca la rece. însiropezi primul blat, îl ungi cu gemul de piersici, apoi aşezi al doilea blat.
    Torni un strat subţire de frişcă, peste care pui felii de piersici şi întinzi un alt strat de frişcă. Pui şi a treia felie de blat şi-l acoperi cu frişcă.
    Pe baie de aburi topeşti ciocolata cu untul, laşi puţin la răcorit şi îmbraci tortul cu glazura de ciocolată. Ornezi cu fulgi de cocos, ferigi de ciocolată şi bombonele colorate.

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu

    Multumesc 1

    Postare prezentată

    Tort cu ciocolata si piersici

    Tort cu ciocolata si piersici Ingrediente: 5 ouă 150 g făină 175 g zahăr 4 linguri cacao 1 lingură ulei 1 esenţă rom 1/2 lin...

    Formular de contact

    Nume

    E-mail *

    Mesaj *

    Totalul afișărilor de pagină

    Google+ Followers