Pizza cu sunca si pepperoni |
Ingrediente:
- 300 g făină
- 15 g drojdie proaspătă
- 1/2 linguriţă sare
- o linguriţă zahăr
- 75 ml apă călduţă
- 3 linguri ulei de măsline
Pentru topping:
- 2-3 linguri sos de roşii
- 2 roşii
- 3 felii şuncă
- 100 g pepperoni
- un ardei gras
- 10 măsline
- busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Pentru aluat, făina se amestecă cu sarea, iar drojdia se amestecă cu zahărul, uleiul şi apoi se pune şi puţină apă călduţă, cât să ajute creşterea. Se lasă 10 minute.
Se toarnă apoi peste făină, se amestecă, se frământă şi se lasă la crescut până ce îşi dublează volumul. Se întinde aluatul pe masa presărată cu făină şi apoi se transferă în tava de copt.
Se unge cu sosul de roşii, se pun şunca şi pepperoni tăiate felii, roşiile şi ardeiul tăiate rondele, măslinele. Se coace 20 de minute.
Se serveşte cu busuioc proaspăt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc 1