Ciorba de caprioara |
Ingrediente:
- 500 g carne de căprioară
- o ceapă
- un morcov
- un pătrunjel
- 2 linguri de orez
- un ou
- 2 linguri de untură
- puţin lapte
- o linguriţă de făină
- o lămâie sau sare de lămâie
- pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Carnea de la gât şi piept, tăiată bucăţi, se scoate din marinată şi se pune la fiert într-o oală cu 3-4 l de apă rece. După ce se ia spuma, se adaugă ceapa tăiată mărunt.
Zarzavatul, curăţat şi tăiat mărunt, se înăbuşă în untură (sau altă grăsime) şi se adaugă după ce carnea este aproape fiartă. După cca 20 min., se pune orezul, fiert separat, se potriveşte de sare şi se acreşte cu zeamă de lămâie.
Se ia oala de pe foc şi se drege ciorba cu gălbenuşul oului amestecat cu lapte şi o linguriţă de făină. Se serveşte presărată cu pătrunjel verde tăiat mărunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc 1