Ciorba de sfecla rosie cu bors |
Ingrediente:
- 2 morcovi
- 1/2 ţelină
- 1 rădăcină pătrunjel
- 2 cepe
- 2 linguri ulei
- 1 sfeclă roşie
- 1 ardei gras
- 200 ml suc de roşii
- leuştean verde
- borş
- sare
Mod de preparare:
Incingi uleiul într-o oală, adaugi ceapa tăiată mărunt, morcovul, ţelina, rădăcina de pătrunjel şi ardeiul gras, mărunţite sau rase, un praf de sare, şi acoperi cu un capac. Le căleşti până se înmoaie.
Torni 3 l de apă caldă, o potriveşti de sare şi o laşi să fiarbă, la foc mic, aproximativ 10 minute. Pui apoi sfecla, curăţată şi tăiată cubuleţe.
Laşi să fiarbă 20 de minute, apoi torni în compoziţie sucul de roşii şi mai laşi pe foc încă 10 minute. Acreşti cu borş, după gust, opreşti focul şi presari leuşteanul, tăiat mărunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc 1