In acest blog, o sa gasiti,"Reteta culinare de la "Mesteru' ".Intra si vei vedea...1

  • Știri de ultimă oră

    joi, 27 octombrie 2016

    Ciorba de vita

    Ciorba de vita

    Ingrediente:
    • 1 kg carne vită (eventual cu os)
    • 1 telină mijlocie
    • 2 morcovi
    • 1 păstârnac
    • 1 rădăcină pătrunjel
    • 2 cepe
    • 2 ardei graşi
    • 2-3 linguri orez
    • 2-3 roşii (1-2 linguri bulion)
    • leuştean
    • sare
    • 1 I borş

    Mod de preparare:
    Carnea este tăiată, spălată şi pusă la fiert într-o oală cu 2 I apă. Se dă în fiert, se curăţă bine de spumă, după care carnea se scoate; apa în care a fiert carnea se aruncă şi oala se spală bine. Carnea se spală din nou în jet de apă rece şi se pune din nou la fiert în 2 I de apă rece.
    Separat, se curăţă zarzavatul, se spală bine şi se rade prin răzătoarea mare. Cepele şi ardeii graşi se taie nu prea mărunt.
    Când carnea este pe jumătate fiartă, se adaugă în ciorbă zarzavatul, ceapa, ardeii şi roşiile tăiate mărunt (sau bulionul). Se continuă apoi fierberea până ce zarzavatul şi carnea sunt bine fierte (intră uşor furculiţa în ele).
    Atunci se pune borşul (de preferat fiert şi curăţat de spumă în prealabil), leuşteanul tocat şi sarea. Se mai dă o dată în clocot, apoi poate fi servită caldă, cu sau fără smântână.

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu

    Multumesc 1

    Postare prezentată

    Tort cu ciocolata si piersici

    Tort cu ciocolata si piersici Ingrediente: 5 ouă 150 g făină 175 g zahăr 4 linguri cacao 1 lingură ulei 1 esenţă rom 1/2 lin...

    Formular de contact

    Nume

    E-mail *

    Mesaj *

    Totalul afișărilor de pagină