Gulas cu carne de vitel |
Ingrediente:
- 300 g carne de viţel
- o lingură untură
- o ceapă mare
- boia
- un morcov
- o rădăcină de pătrunjel
- o gulioară
- piper boabe
- chimen
- foi de dafin
- sare
- 1/2 kg cartofi
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă, topim o lingură de untură, punem în ea o ceapă tăiată mărunt ş;i o lăsăm puţin să se călească, având capacul pus.
Când ceapa s-a rumenit, adăugăm o linguriţă de boia roşie, dulce şi punem apoi carnea de viţel tăiată bucăţi, 1/2 litru de apă, morcovul şi pătrunjelul tăiate rondele, gulia tăiată cubuleţe, câteva boabe de piper, chimen, foi de dafin, sare.
După ce s-a fiert carnea, se adaugă 1/2 kg cartofi, care au fost fierţi separat. Lăsăm totul să mai fiarbă împreună câteva minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc 1