Chiftele din fasole cu usturoi |
Ingrediente:
- 300 g fasole boabe (roşie sau pestriţă)
- 4 linguri de pesmet
- 1 cartof
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1 ceapă
- 1 linguriţă de usturoi praf
- 3 linguri de făină
- 3 linguri de ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dacă fasolea nu e fiartă, pune-o la înmuiat de cu seară, apoi spal-o în mai multe ape şi pune-o la fiert circa o oră, împreună cu păstârnacul, morcovul, cartoful şi ceapa.
Când e gata, opreşte focul, scurge-o, lasă-o să se răcească, paseaz-o la blender împreună cu celelalte legume fierte. Amestecul rezultat să fie unul dens, nu moale.
Adaugă uleiul, făina, usturoiul, sarea şi piperul. Modelează chiftele, dă-le prin pesmet, aşază-le într-o tavă şi coace-le 20 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc 1