Peste inabusit in ghimbir |
Ingrediente:
- 400 g peşte
- 100 g carne jumătate slabă, jumătate grasă
- ghimbir
- salată verde
- sare
- piper negru
- zahăr piper roşu
- coriandru
- ceapă şi usturoi (toate tocate mărunt)
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele şi lăsaţi-l să se zvânte. Amestecaţi cu sare, zahăr, ceapă şi usturoi. Spălaţi carnea, jumătate tăiaţi-o felii, cealaltă jumătate bucăţi lungi.
Amestecaţi carnea cu un pic de sare şi zahăr.
Tăiaţi ghimbirul în bucăţi lungi şi subţiri. Puneţi peştele pe un platou, acoperiţi-l cu ghimbirul tăiat subţire şi carnea şi lăsaţi-l la abur o jumătate de oră.
Pe o farfurie puneţi foi de salată, peste care aşezaţi peştele şi ornaţi cu piper roşu şi coriandru.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc 1