Pizza cu sos de rosii |
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 350 g făină
- 170 ml apă
- 50 ml ulei
- 2 g drojdie
- sare
Pentru umplutură:
- 4 felii şuncă de Praga
- 1 roşie
- 50 ml suc de roşii
- 50 g caşcaval
- măsline
- busuioc
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia în apă călduţă, adaugi sarea şi uleiul. Incorporezi făina şi frămânţi până obţii un aluat omogen şi elastic.
Ungi aluatul cu ulei şi-l laşi la crescut 2-3 ore, după care-l dai la frigider peste noapte.
A doua zi, îl întinzi într-o foaie nu foarte subţire, torni sucul de roşii, pui caşcavalul ras, feliile de şuncă, roşia tăiată rondele şi măslinele feliate.
Dai pizza la cuptor până când se rumeneşte, după care presari frunze de busuioc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc 1