In acest blog, o sa gasiti,"Reteta culinare de la "Mesteru' ".Intra si vei vedea...1

  • Știri de ultimă oră

    luni, 7 noiembrie 2016

    Sarmalute siriene de oaie in foi de vita

    Sarmalute siriene de oaie in foi de vita

    Ingrediente:
    • 40-50 foi de viţă
    • 600 g carne de oaie
    • 200 g bucăţi de carne cu os
    • 1 pahar orez
    • 1 ceapă mare
    • 1 legătură pătrunjel verde
    • 1 legătură frunze de mentă
    • mix de condiment orientale (cuişoare, scorţişoară, ghimbir, cardamom, nucşoară, piper)
    • 8 roşii
    • 1 lămâie
    • 2 linguriţe sare
    • 2 l supă de pui
    • 4 linguri ulei de măsline
    Mod de preparare:
    Opăreşti frunzele de viţă şi le laşi să se scurgă. Opăreşti orezul ales şi spă­lat şi îl laşi 5 minute, să se umfle.
    Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în 2 lin­guri de ulei încins, iar după ce devine transparentă, adaugi orezul scurs şi 3 roşii decojite, tăiate cubuleţe
    Căleşti ingredientele până scad. Când se răcesc, le amesteci împreună cu verdeaţa fin tocată, carnea tocată, condimente şi sare după gust.
    Ungi cu ulei o cratiţă antiaderentă, aşezi un strat de foi de viţă, un strat de rondele de roşii, apoi sărmăluţele, concentric, în mai multe straturi, iar în mijloc carne cu oase.
    Acoperi cu rondele de roşii şi de lămâie, iar deasu­pra pui din nou frunze de viţă.
    Torni supa şi apă cât să le acopere, pui un capac mai mic, care să ţină sarmalele şi fierbi la foc mic, circa 50 de minute. Le serveşti cu iaurt.

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu

    Multumesc 1

    Postare prezentată

    Tort cu ciocolata si piersici

    Tort cu ciocolata si piersici Ingrediente: 5 ouă 150 g făină 175 g zahăr 4 linguri cacao 1 lingură ulei 1 esenţă rom 1/2 lin...

    Formular de contact

    Nume

    E-mail *

    Mesaj *

    Totalul afișărilor de pagină