In acest blog, o sa gasiti,"Reteta culinare de la "Mesteru' ".Intra si vei vedea...1

  • Știri de ultimă oră

    marți, 15 noiembrie 2016

    Vin de visine

    Vin de visine

    Ingrediente:
    • 2 l apă
    • 1 kg zahăr
    • 1 l suc de vişine din fructe mari, bine coapte şi zemoase



    Mod de preparare:
    Fructeje spălate le cureţi de codiţe şi de sâmburi. Le pui într-un tifon şi storci bine su­cul. Dizolvi zahărul în apă şi le amesteci cu sucul de fructe.
    Torni lichidul într-o damigeană, care trebuie să fie goală de un lat de palmă. Legi damigeana la gură cu un tifon şi o laşi la temperatura camerei (20°C).
    După 3-4 săptămâni, fermentaţia se termină. Vinul îl tragi cu un furtun în altă damigeană. Furtunul nu trebuie să ajungă până la depozitul de pe fund, ca să nu antreneze această drojdie.
    Odată umplută nouă damigeană, o astupi cu un nou dop de plută, pe care îl fierbi înainte. După 3-4 săp­tămâni, timp în care laşi dami­geana la răcoare, tragic vinul în sticle, cărora le pui dopuri de plută.
    In acelaşi fel prepari şi vi­nul de cireşe, coacăze, zmeură, căpşuni, in vinul de cireşe poţi adăuga o mână de sâmburi sparţi, care dau o aromă deosebită.

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu

    Multumesc 1

    Postare prezentată

    Tort cu ciocolata si piersici

    Tort cu ciocolata si piersici Ingrediente: 5 ouă 150 g făină 175 g zahăr 4 linguri cacao 1 lingură ulei 1 esenţă rom 1/2 lin...

    Formular de contact

    Nume

    E-mail *

    Mesaj *

    Totalul afișărilor de pagină