Vin de visine |
Ingrediente:
- 2 l apă
- 1 kg zahăr
- 1 l suc de vişine din fructe mari, bine coapte şi zemoase
Mod de preparare:
Fructeje spălate le cureţi de codiţe şi de sâmburi. Le pui într-un tifon şi storci bine sucul. Dizolvi zahărul în apă şi le amesteci cu sucul de fructe.
Torni lichidul într-o damigeană, care trebuie să fie goală de un lat de palmă. Legi damigeana la gură cu un tifon şi o laşi la temperatura camerei (20°C).
După 3-4 săptămâni, fermentaţia se termină. Vinul îl tragi cu un furtun în altă damigeană. Furtunul nu trebuie să ajungă până la depozitul de pe fund, ca să nu antreneze această drojdie.
Odată umplută nouă damigeană, o astupi cu un nou dop de plută, pe care îl fierbi înainte. După 3-4 săptămâni, timp în care laşi damigeana la răcoare, tragic vinul în sticle, cărora le pui dopuri de plută.
In acelaşi fel prepari şi vinul de cireşe, coacăze, zmeură, căpşuni, in vinul de cireşe poţi adăuga o mână de sâmburi sparţi, care dau o aromă deosebită.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc 1