Vin fiert cu portocala si anason |
Ingrediente:
- 2 portocale
- 50 cuişoare
- sucul de la 2 portocale
- 1 l vin roşu dulce
- 100 ml rom
- 2 bucăţi anason stelat
- 1 baton scorţişoară
- 100 g zahăr
Se spală o portocală şi-se înfig în coajă cuişoare, având grijă să fie aliniate; apoi se taie felii urmând liniile cuişoarelor.
A doua portocală se spală cu apă fierbinte, se şterge şi se scoate coaja sub formă de spirală subţire. Se curăţă apoi fructul de pieliţele albe şi se taie felii.
Feliile de portocale se încălzesc, amestecând, cu suc de portocale, puţină coajă de portocală, vin roşu, rom, mirodenii şi zahăr.
Nu se lasă să fiarbă! Se îndepărtează coaja de portocală, se strecoară punciul şi se toarnă în pahare, care se decorează cu felii de portocale cu cuişoare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc 1