Prajitura cu bere |
Ingrediente:
- 150 g unt
- 150 g zahăr brun
- 270 g făină
- 2 ouă mari sau 3 mai mici
- o linguriţă praf de copt
- o linguriţă amestec de scorţişoară, nucşoară, coriandru măcinate
- 170 ml bere neagră
- 50 g stafide aurii
- 50 g stafide negre
- coaja rasă a unei portocale
Pentru servit:
- sos caramel
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Untul şi zahărul se freacă, apoi se adaugă ouăle amestecând bine. Făina se amestecă cu mixul de scorţişoară, nucşoară şi coriandru şi praful de copt şi se adaugă.
Se toarnă berea, se amestecă, apoi se pun stafidele şi coaja de portocală. Se ung cu unt mai multe forme de copt individuale sau una mare. Se toarnă compoziţia şi se dau la cuptor.
Se lasă la foc mic 90 de minute şi apoi se scot şi se lasă să se răcească în forma de copt. Se serveşte cu sos caramel şi zahăr pudră deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc 1