Prajitura cu ciocolata umpluta |
Ingrediente:
- grăsime pentru tavă
- 250 g făină
- 2 linguri cacao
- 125 g nuci măcinate
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 priză de sare
- 100 g zahăr brun
- 100 g zahăr
- 50 g margarină
- 1 ou
- esenţă de vanilie
- 100 g ciocolată albă
- 50 g ciocolată neagră
- nuci tăiate
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 175 °C. Ungeţi o tavă de cca 30 x 20 cm.
Amestecaţi făina cu cacao, nuci, praf de copt şi sare. Frecaţi zahărul alb şi cel brun cu margarina până devine spumă. Adăugaţi oul şi puţină esenţă de vanilie şi amestecaţi-le bine.
Adăugaţi compoziţia de faină la amestecul cu ou şi amestecaţi până când se integrează complet.
Intîndeţi uniform aluatul în tavă, neteziţi-l şi puneţi-l la copt cca 20-25 de minute pe raftul din mijloc al cuptorului.
Topiţi separat cele două feluri de ciocolată.
Scoateţi prăjitura de ciocolată din cuptor, lăsaţi-o să se răcească şi tăiaţi-o pe orizontală. Pe jumătatea de jos întindeţi un strat de ciocolată albă şi presăraţi nucile deasupra.
Acoperiţi cu cealaltă jumătate şi decoraţi cu modele de ciocolată albă şi neagră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc 1