In acest blog, o sa gasiti,"Reteta culinare de la "Mesteru' ".Intra si vei vedea...1

  • Știri de ultimă oră

    sâmbătă, 3 decembrie 2016

    Prajitura cu ciocolata si coacaze

    Prajitura cu ciocolata si coacaze

    Pentru blat:
    • 60 g făină
    • 200 g zahăr
    • 50 ml ulei
    • 2 ouă
    • 200 g unt
    • 100 ml lapte
    • 1 plic praf de copt
    • 50 g ciocolată neagră
    • 5 linguri cacao
    • sare
    • esenţă de rom
    Pentru umplutură:
    • 250 g smântână
    • 100 g zahăr
    • 50 gcoacăze congelate

    Mod de preparare:
    Topeşti untul împreună cu ciocolata, omogenizezi, adaugi cacaua, esenţa de rom, zahărul, laptele şi uleiul. Separi gălbenuşurile de albuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare.
    Incorporezi în crema de cacao gălbenuşurile şi făina amestecată cu praful de copt. La final, adaugi cu mişcări uşoare albuşurile.
    Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii. O scoţi şi, 1 după ce s-a răcit, o tai în jumătate, pe lung.
    Baţi smântână cu zahărul până se transformă în frişcă şi dai deoparte un sfert din compoziţie. Restul o amesteci cu coacăzele decongelate, bine scurse. Decupezi cu o cană cercuri din blat şi le uneşti cu frişcă şi coacăze.
    Deasupra decorezi cu frişca păstrată.

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu

    Multumesc 1

    Postare prezentată

    Tort cu ciocolata si piersici

    Tort cu ciocolata si piersici Ingrediente: 5 ouă 150 g făină 175 g zahăr 4 linguri cacao 1 lingură ulei 1 esenţă rom 1/2 lin...

    Formular de contact

    Nume

    E-mail *

    Mesaj *

    Totalul afișărilor de pagină