In acest blog, o sa gasiti,"Reteta culinare de la "Mesteru' ".Intra si vei vedea...1

  • Știri de ultimă oră

    sâmbătă, 3 decembrie 2016

    Tort cu pepene si glazura de ciocolata

    Tort cu pepene si glazura de ciocolata

    Ingrediente:
    • 250 g făină
    • 250 ml smântână
    • 250 g zahăr
    • 3 linguri coniac
    • 4 linguri cacao pudră
    • 100 ml lapte condensat
    • 2 ouă
    • 1 linguriţă praf de copt
    Pentru cremă:
    • 100 ml lapte condensat
    • 100 g zahăr
    • 200 g unt
    • 2 linguriţe cacao pudră
    • 1 gălbenuş
    • 1 lingură apă
    Pentru umplutură:
    • 5 felii pepene verde
    Pentru glazură:
    • 250 g ciocolată cu lapte
    • 150 g unt
    Mod de preparare:
    Separi albuşuri. Gălbenuşurile le baţi până devin, o cremă albă, iar albuşurile le mixezi până obţii o spumă.
    Albuşurile le ames­teci cu smântână, zahărul, coniacul şi laptele condensat şi mixezi toate ingredientele 2 minute. Adaugi compoziţia de gălbenuşuri.
    Amesteci făina cu praful de copt şi pudra de cacao şi le tonti, în ploaie, în crană. Aluatul obţinut 0 pui hitr-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul întins aproximativ o oră, până trece testul scobito­rii.
    Când este gata şi s-a răcit, împărţi blatul în 3 părţi egale.  Pentru cremă, amesteci gălbenuşul cu apa şi adaugi laptele condensat. Compoziţia o pui pe foc mic şi o amesteci continuu până se îngroaşă.
    Mixezi untul cu zahărul, apoi le amesteci în gălbenuş, care s-a răcit în prealabil La final, adaugi pudra de cacao. Aşezi prima felie de blat pe un platou întins şi o ungi cu crema obţinută.
    Adaugi bucăţele de pepene verde. In acelaşi fel procedezi şi cu cea de-a doua felie de blat Deasu­pra ultimului blat nu mai pui cremă.
    Pentru glazură, topeşti ciocolata cu untul pe baie de aburi, apoi torni amestecul peste tort Dai desertul la rece 3 ore.

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu

    Multumesc 1

    Postare prezentată

    Tort cu ciocolata si piersici

    Tort cu ciocolata si piersici Ingrediente: 5 ouă 150 g făină 175 g zahăr 4 linguri cacao 1 lingură ulei 1 esenţă rom 1/2 lin...

    Formular de contact

    Nume

    E-mail *

    Mesaj *

    Totalul afișărilor de pagină