In acest blog, o sa gasiti,"Reteta culinare de la "Mesteru' ".Intra si vei vedea...1

  • Știri de ultimă oră

    marți, 1 noiembrie 2016

    Friptura de porc cu bureti si sos de salvie

    Friptura de porc cu bureti si sos de salvie

    Ingrediente:
    • 600 g pulpă de porc
    • 3 linguri ulei
    • 1 ceapă mică
    • 1 morcov
    • 3-4 bureţi „gălbiori”
    • 2-3 căţei de usturoi
    • sare
    Pentru sosul mariant:
    • 1 pahar de vin alb
    • 2 linguri zeamă de lămâie
    • 2-3 frunze de salvie proaspete sau uscate
    • sare
    • piper
    Pentru granitura:
    • 4 cartofi potriviţi
    • 2 linguri ulei
    Mod de preparare:
    Se amestecă vinul, zeama de lămâie, frun­zele de salvie tăiate bu­căţi mari, sare şi piper. Se pune carnea porţionată şi se lasă la mace­rat câteva ore.
    Se taie ceapa ron­dele, morcovul bucăţi mici, usturoiul se toacă mărunt, se rumenesc uşor în ulei, apoi se scot deoparte. In gră­simea rămasă, se pune carnea scursă de sosul in care s-a macerat şi se prăjeşte 3-4 minute.
    Se adaugă ciupercile tăia­te bucăţi şi se mai lasă 5-6 minute, la foc iute. Se adaugă legumele, se pune sare şi piper, după gust, şi se mai lasă câteva minute.
    Separat, se curăţă cartofii de coajă, se taie felii, se condimentează cu sare, piper, se stro­pesc cu ulei, se aşază într-o tavă tapetată cu pergament şi se pun la cuptor pentru circa 20 de minute. Se servesc împreună cu friptură.

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu

    Multumesc 1

    Postare prezentată

    Tort cu ciocolata si piersici

    Tort cu ciocolata si piersici Ingrediente: 5 ouă 150 g făină 175 g zahăr 4 linguri cacao 1 lingură ulei 1 esenţă rom 1/2 lin...

    Formular de contact

    Nume

    E-mail *

    Mesaj *

    Totalul afișărilor de pagină