Friptura de porc cu ierburi aromate si cartofi cu ou si usturoi |
Ingrediente:
- 1 kg cotlet de porc
- câteva feliuţe de slănină
- 3-4 căţei de usturoi
- 4-5 crenguţe de busuioc
- cimbru
- maghiran
- sare
- piper
- 100 ml vin roşu
- 2 linguri muştar cu boabe
Pentru cartofi:
- 4-5 cartofi
- 2 ouă
- 2-3 căţei de usturoi
- sare
- piper
Tai cotletul în felii de 1-1,5 cm grosime, îl asezonezi cu sare, piper şi .muştar şi îl pui în tava unsă cu puţjn ulei. împănezi cotletul cu felii de slănină, peste care pui ierburile aromate şi 100 ml vin roşu.
Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o introduci în cuptor la 200 grade, timp de 70-80 de minute. înainte cu 20-25 de minute de a fi gata, iei folia de deasupra, să facă crustă friptura.
Reţeta este pentru patru porţii. 4-5 cartofi mai mari curăţaţi îi dai prin râzătoare, adaugi 2 ouă, 2-3 căţei de usturoi pisaţi, sare şi piper după gust.
Amesteci toate ingredientele, iei cu lingura din compoziţie şi pui în tigaia cu puţin ulei încins. Aplatizezi cu o spatulă, să ia forma unui şniţel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc 1