Sos marinat pentru carne de oaie, de capra sau vanat mic |
Ingrediente:
- 1 pahar oţet
- 1 pahar ulei
- 2 pahare apă (sau supâ)
- 2 cepe
- piper măcinat
- foi de dafin
- cimbru
- 5-6 căţei de usturoi
- sare
Mod de preparare:
Oţetul, uleiul, apa (supa), cepele tăiate mărunt, piperul, foile de dafin, cimbrul şi sarea se pun la fiert pentru 15-20 de minute. Se lasă să se răcească şi se adaugă usturoiul pisat.
Sosul se toarnă peste carnea de oaie care urmează să fie gătită (friptură, grătar sau rasol) şi se ţine la rece (la frigider) între 4 ore şi 2 zile.
Se poate pregăti şi rece, fără a folosi ceapă, însă punând mai mult oţet. Este de preferat varianta de bază, mai eficientă în eliminarea mirosului de oaie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc 1